Present på alla hjärtans dag

Det är viktigt att komma ihåg att det inte bara är kärleken mellan ett par som kan uppmärksammas denna dag, det kan lika väl vara din mamma, din syster, din dotter, din kusin eller din bästa vän.

Alla hjärtans dag är en dag då det är fritt fram att visa kärlek, omtanke och närhet, så passa på att dela dagen med någon som står dig nära. På alla hjärtans dag är det meningen att man ska uppmärksamma dem man älskar men, vad ger man då till den som har allt och som inte nöjer sig med blommor och choklad?

SNABBA PRESENTER
(SENT UTE)

  • Överraska med blommor och choklad
  • Bjud ut din älskling på romantisk middag
  • Ett presentkort som du gör själv. Funkar även vid akutsituationer, som glömska
  • Städa hela lägenheten eller huset! Uppskattas garanterat i dessa stressiga tider

GENERELLA PRESENTTIPS
(HINNER BESTÄLLA)

  • Köp ett Presentkort online
  • För er med barn; Skaffa en barnvakt och spendera kvällen tillsammans i lugn och ro!
  • Beställ och skicka en lyxig bukett via Interflora
  • För den dataintresserade, köp ett gulligt domännamn och lägg upp en kärlekshälsning till din älskade! Är ditt namn upptaget under .se? – Prova en annan toppdomän

Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag infaller den 14:e februari, ursprunget kommer ifrån medeltida England och helgonet S:t Valentin som dagen firas till minne av.

Alla hjärtans dag innebär för de flesta att vara extra snäll och kärleksfull mot sin älskade och att ge bort blommor eller en liten present (En hjärtformad chokladask brukar aldrig vara fel). Vanligt är att också ge bort ett alla hjärtans dag kort, till den man gillar.

Den mest accepterade traditionen om S:t Valentin är att han var en kristen som levde i Rom på 200-talet och fick lida martyrdöden efter att ha trotsat kejsar Claudius förbud att viga unga par. Innan han avrättades, lyckades han smuggla ut ett kort till fångvaktens dotter som han var mycket förälskad i (det första Valentinkortet och ursprung till seden att skicka kort denna dag). Källa: Wikipedia