Tips på bröllopspresenter

När det dimper ner en bröllopsinbjudan i brevlådan dyker de där tankarna om en bröllopspresent såklart upp, vad ska vi ge bröllopsparet i present? För er som ska/vill gifta er och vill veta vad man kan önska sig i bröllopspresent kika i bröllopstidningar, där finns alla möjliga tips info bröllopet.

Idéerna saknas och du kanske inte vet vad de önskar sig. Ett grundtips är att höra efter om brudparet har en önskelista eller om de har registrerat sig i någon speciell butik där de gärna vill att presenterna köps.

Saknar du fortfarande idéer? Ta det lugnt, det är troligen ett bra tag tills det är dags och du hinner i lugn och ro fundera ut något bra att ge bort i bröllopspresent. Om den tiden redan har gått? Ojdå, då har vi några bra bröllopspresenttips till dig!

Ska du hålla tal på ett bröllop och behöver hjälp för att inte öppna med den klassiska ”jag är ingen talare”? Roliga och inspirerande bröllopstal hittar du hos på Taltips.se.

SNABBA PRESENTER
(SENT UTE)

  • En eller ett par flaskor vin som går att lagra och kan öppnas på deras bröllopsdag/ar, exempelvis fem eller tio år. Om du inte vet något om vin, köp ett presentkort på systembolaget eller fråga i informationen, säg att det handlar om en bröllopsspresent.
  • Skänk pengar till ett välgörande ändamål i brudparets namn.

GENERELLA PRESENTTIPS
(HINNER BESTÄLLA)

  • Ett presentkort** hos en resebyrå till bröllopsresan. (Tips kolla med släkt till brudparet vilken resebyrå de tänkt använda sig av, kanske kan ni lägga ihop till en dyrare bröllopspresent) ** (eller gör ett eget presentkort med en summa som ni ger dem vid bokning av resan)
  • En rolig brödrost som rostar med mönster eller en mönstrad brödrost.
  • Ge bort ett träd i bröllopspresent som symbol för deras kärlek. (OBS kolla om de har trädgård först! Annars går det ju plantera i andra länder.)
  • En bröllopspresent att minnas, en luftballongsflygning.
  • En spa weekend tillsammans.
  • Köp porslin/bestick i den serie som brudparet använder/samlar på.

Bröllopsresa

Om bröllopsresan inte ska göras i anslutning till bröllopsfesten kan det vara ett tips att höra om brudparet bokat in sig på ett hotell för att fira bröllopsnatten. Ett bidrag till hotellrummet, en champagneflaska eller något som överraskar dem på rummet kan också vara en uppskattad present.

Bröllop och bröllopsdagar

Bröllopsdagen är dagen då vigselakten äger rum, brudparet firas ofta med en fest och många bröllopspresenter.

Även kommande årsdagar kallas för bröllopsdag, de är till för att påminna om giftermålet och för att uttrycka sin kärlek till varandra. Vissa årsdagar har fått speciella namn, exempelvis silverbröllop och guldbröllop som påminner brudparet om att de varit gifta i 25 respektive 50 år. Makarna kan då ge varandra en bröllopspresent för att fira.

Bröllopsdagar år för år…

1 år Bomullsbröllop
2 år Pappersbröllop
3 år Läderbröllop
4 år Fruktbröllop
5 år Träbröllop
6 år Sockerbröllop
7 år Yllebröllop
8 år Gummibröllop
9 år Linnebröllop
10 år Porslinsbröllop
15 år Kristallbröllop
20 år Bronsbröllop
25 år Silverbröllop
30 år Pärlbröllop
35 år Korallbröllop
40 år Rubinbröllop
45 år Safirbröllop
50 år Guldbröllop
60 år Diamantbröllop
75 år Järnbröllop