Doppresenter som minne

Ja en doppresent hänger ofta med barnet långt in i livet och då vill man ju att det ska vara något som håller. En dopljusstake, ett fotoalbum eller en sked i tenn brukar vara de klassiska doppresenter som man ger bort.

På Doppresenter.se hittar du både klassiska och personliga doppresenter. Du finner även coola sparbössor och andra roliga saker att ge bort till ett nyfött barn och dess föräldrar.

Vill du återuppliva gamla traditioner som vissa tror har försvunnit? Lyckopenningen är en vacker doppresent där du samtidigt stödjer Synskadades Riksförbund.

Dopet

Dop är den handling genom vilken man upptas i den kristna kyrkans gemenskap. Ordet är besläktat med dopp, eftersom dopet ursprungligen normalt utfördes genom nedsänkning i vatten.

I dagligt tal används ordet döpa som synonym till att ge barnet ett förnamn. Det kommer troligen av att barnets namn förr offentliggjordes vid dess dop. Dopet i kyrkan har dock aldrig varit en namngivningsritual utan den handling som gör att man upptas i den kristna kyrkan som medlem. Källa: Wikipedia